piątek, 20 marca 2015

Piernik z Kętrzyna



Zaczynamy weekend :) 
jak byłam mała to mama i babcia zawsze mówiły  i zawsze robiły  ciasto na nadziele ja nie zawsze się tego trzymam bo nie przepadam za ciastami ale kiedy spodziewamy się gości szczególnie tych którzy dzwonią że są już w drodzę to fajnie jest ich czymś pysznym poczęstować i nawet trochę zabłysnąć swoją umiejętnością pichcenia :)

Dziś coś na szybko coś co warto mieć pod ręką 









W Kętrzynie nie tylko majonezy produkują ale też przepyszne musztardy - krzepka jest moją ukochaną szkoda tylko że  tak szybko ją zjedliśmy a nigdzie nie mogę jej kupić :/ ale też w tej fabryce powstaje piernik i dziś właśnie o NIM 

Jeśli tylko zobaczycie Go na sklepowej półce- nie wachajcie się - bierzcie :) Ja swojego trochę urozmaiciłam i przełożyłam konfiturą wiśniową i masą budyniową. Wyszedł przepysznie, najlepiej smakuje na drugi dzień w takiej konfiguracji :)












Smakuje obłędnie :) 

10 komentarzy:

  1. Nie ma smaczniejszego pierniczka.Nieważne ,że z proszku.Kętrzyński od wielu lat wiedzie prym.Nawet te robione domowymi przepisami go nie przebiją :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Mimo ,że jestem na diecie,mam ochotę na takie cudeńko.Chociaż wolałabym w 100 % wiedzieć z czego to jest robione ;)

    http://przyszlosczapisanawterazniejszosci.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam pierniki, a i kętrzyński jest pyszny :o)
    Poproszę o duuuży kawałek ;o) z dostawą do domu :o)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham pierniki *.*
    Wygląda naprawdę smacznie!

    justsayhei.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Kętrzyński wymiata! Najlepszy piernik pod słońcem :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam ten piernik i nie przeszkadza mi, ze jest z paczki ;p Moze dlatego, ze to z Ketrzyna? ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam i bardzo mi smakował :)

    OdpowiedzUsuń
  8. I ja kiedyś zrobiłam ten piernik w takiej wersji - naprawdę pycha :)

    OdpowiedzUsuń